Letně střižené odívání

Zpět na Blog

I když teploměr strmě stoupá ke třicítce, nemusíte si každé ráno při oblékání zoufat, stačí se vybavit košilemi z vhodného materiálu. Základním materiálem pro letní košile je len. Pokud chcete zůstat věrni bavlně, vybírejte si košile lehké gramáže kolem 100g/m2. Košili můžete v létě nosit vykasanou a ohrnout si rukávy.

Zapomeňte na syntetiku a vybírejte z přírodních materiálů

Ačkoli léto láká k tomu obout si žabky nebo sandály a vyrazit do práce v kraťasech, ne pro každého je taková alternativa možná. Pro některá zaměstnání je naopak spíše nevhodná – novému klientovi totiž podáváte poprvé ruku jenom jednou a když to bude v tričku s palmami, velký dojem to ně něj asi neudělá. Možná přemýšlíte nad vzdušnějším střihem košile, ale klíčové je zaměřit se především na materiál. Košile a obleky s příměsí syntetiky (především polyesteru) jsou sice levnější, ale v létě takřka nenositelné, protože jsou velmi neprodyšné. V letních měsících se vyplatí sáhnout hlouběji do kapsy a vybrat si košili s vyšším obsahem přírodního materiálu. Vlněná, lněná či hedvábná košile vám poskytne požadovaný komfort a zároveň bude stále působit profesionálně a velmi pěkně.

Vyberte si vzdušnou a lehkou lněnou košili

Len je favoritem na letošní sezonu a určitě i na tu příští – pokud se chcete celý den cítit opravdu dobře a nemuset si měnit košili ani předtím, než půjdete s kamarády na pivo, sáhněte po lnu. Lněná látka není tak jemná jako hedvábná či bavlněná a poskytne vám úžasnou vzdušnost a prodyšnost. Ve lněné košili zvládnete i čtyřicítky (pokud si ji tedy nepokecáte zmrzlinou u oběda). Naši zákazníci mají často obavy z toho, že v lněné košili by hned po ranní cestě do práce vylezli z auta už lehce zmačkaní a na odpolední prezentaci by vypadali jako pomačkaní hadroví panáci. Ano, len patří k mačkavým materiálům a poměrně často se krčí, ale tento fakt můžete velmi dobře ovlivnit výběrem materiálu. Zvolte látku, která má přibližně 30 až 40% podíl lnu a krčivost bude o poznání nižší. Druhou dobrou zprávu je, že v parných letních dnech je tolerance k perfektnímu vzhledu poněkud nižší, a tak většina lidí trošku pomačkanou košili vůbec neřeší. Zvlášť, když se sami škrtí a potí v polyesterových košilích. Na mačkavost lněného materiálu si během července zvyknete a v srpnu už nad lehce nakrčenými rukávy mávnete rukou.

Zvolte košili lehké gramáže kolem 100g/m2

Pokud i v letošní sezoně chcete zůstat věrni bavlně, vybírejte si látky nižší gramáže, ideálně kolem 100g/m2. Z našeho výběru doporučujeme letní látku IT33, která obsahujeme přiměřených 30% lnu. Druhým horkým favoritem na pohodlí v parných dnech je látka IT23 a lehounkou gramáží 99g/m2. Košile z nich vám dopřejí příjemné pracovní dny a při důležitých jednáních vám dodají eleganci a serióznost. Přijďte se podívat do našeho showroomu, kde máme dalších několik desítek lehkých letních látek a poradíme vám se střihem pro skvěle padnoucí letní košili.

Jestliže se ani v létě neobejdete bez obleku, vsaďte na len nebo vlnu lehké gramáže. Váha takové látky by se měla pohybovat kolem 230g/m2.

Vyfikněte se, i když teploměr stoupá ke třicítce

  1. Zvolte košili s příměsí lnu či lehčí gramáží.
  2. Na začátku července si připravte do kanceláře rezervní košili pro extrémně náročné dny.
  3. V létě nemusíte nosit košili zakasanou do kalhot, ale venku.
  4. Ruce pryč od košilí s krátkým rukávem – ideální je si rukávy vyhrnout.
  5. Žabky si, prosím, nechte na dovolenou a obujte si mokasíny.